Over Shanthi

Tegenwoordig leven we allemaal in een 24/7 cultuur. Het is bijna een taboe om niet deel te nemen aan deze cultuur. Iedereen is altijd en overal bereikbaar en we zijn meer met onze schermen bezig dan met de personen om ons heen.

Ook ik merkte dat ik helemaal op ging in deze cultuur. Ik hield alles bij op social media (maar dan alleen wat ik goed vond om te laten zien natuurlijk) van Twitter tot Snapchat tot Instagram, alles moest direct gedeeld worden. Hier was ik wekelijks veel tijd aan kwijt. ’s Avonds in bed toch nog even dat ene filmpje kijken, die prachtige foto liken en die grappige tweet re-tweeten, en voor je het weet kan je nog maar 3 uurtjes slapen omdat je continu met je neus in je scherm zit te swipen.

In het dagelijks leven was ik gewoon een fulltime student en in het weekend werkte ik zo veel mogelijk bij mijn horeca-bijbaan om deze studie te kunnen financieren. Tijd voor leuke dingen had ik eigenlijk niet, vooral niet als het hoogseizoen was op het werk. Het enige waarvoor ik thuis kwam was dan om te slapen.

Sharon Schmitz (25) is een communicatie studente uit tilburg die momenteel in haar afstudeerjaar zit. ze heeft het altijd al fijn gevonden om mensen te kunnen helpen en creatief bezig te zijn. in Shanthi heeft ze daar de perfecte combinatie in gevonden. met haar handgemaakte soja-kaarsen hoopt ze mensen een stukje innerlijke rust en ontspanning te kunnen geven.

Rust en ontspanning was iets wat ik niet kende en ook in mijn privé leven ging niet alles zoals het moest gaan. Als gevolg hiervan kampte ik op 24-jarige leeftijd met een depressie. Maar hierover praten durfde ik niet. Voor mijn gevoel faalde ik in alles en had iedereen daar een mening over, maar niemand die mij begreep.

Begin dit jaar (2019) was ik er klaar mee. Het roer moest om en ik moest leren om tijd voor mezelf te maken. Ik moest mijn innerlijke rust terug vinden en weer leren genieten van de (voor mij) leuke dingen in het leven zoals het lezen van boeken en het creatief bezig zijn. De combinatie van deze hobby’s leidde mij tot het ambacht van kaarsen maken. Ik vond het heerlijk om met diverse geuren en waxen te experimenteren om voor mezelf de perfecte bookish kaarsen te creëren. Hier kon ik echt mijn ei in kwijt en het gaf mij de rust die ik heel erg nodig had.

Vanuit deze nieuwe hobby is voor mij Shanthi ontstaan. Ik vind dat iedereen recht heeft op een stukje ontspanning in zijn of haar leven, vooral in deze huidige cultuur. En ik hoop met mijn kaarsen dit stukje ontspanning aan jullie te kunnen bieden. Het is zo ontzettend belangrijk om jezelf niet te vergeten, niet kwijt te raken. Je moet goed voor jezelf zorgen, want voor je het weet is het te laat.

Dus gaat het dan goed met mij? Nee, niet altijd. Het is een lange weg en ik sta pas aan het begin. Maar door mij bezig te houden met deze prachtige kaarsen te maken kom ik al een stap dichterbij.

Met mijn handgemaakte producten wil ik je dit stukje innerlijke rust en ontspanning bieden, omdat je dit verdiend.

In 2020 zijn er nieuwe deuren voor mij geopend waardoor Shanthi Candles voor mij een merk is geworden van mijn eigen producten die ik zelf maak en mijn webshop is langzaam een écht bedrijf geworden die ook de mogelijkheid biedt aan andere merken die zich bezig houden met handgemaakte, dierproefvrije en zo natuurlijk mogelijke producten die passen binnen mijn visie: iedereen heeft recht op ontspanning.

Alle kaarsen en thee van Shanthi Candles maak ik zelf. Waar andere producten vandaan komen en welke normen en waarden deze merken belangirjk vinden kan je hier lezen.

Dankjewel voor het lezen van mijn verhaal. Mocht je nog vragen voor mij hebben dan kan je mij altijd mailen op info@shanthi.nl of appen/bellen op +31 6 83395665 (voor bellen ben ik i.v.m. studie niet altijd bereikbaar)

Veel liefs,

Sharon Schmitzeigenaresse Shanthi

× Kan ik je misschien ergens mee helpen?